Sinds enkele jaren was er geen JKA Karateclub meer te Brugge. Nochtans ten tijde van de kung fu hype in de jaren ‘70 en ‘80 waren er 2, nl Karateclub Brugge Center o.l.v. Arthur Verhelst sensei, waaruit vele sterke karateka’s voortkwamen…en Karateclub Olympia Brugge o.l.v. Peter Serruys sensei (zelf leerling van Arthur Verhelst sensei).

arthur verhelst
Arthur Verhelst

Filip Vroman, die een leerling is van Peter Serruys sensei en wijlen Arthur Verhelst sensei, besloot in 2011 na bijna 20 jaar inactief karateleven, de draad terug op te nemen.

Het karatelandschap was ondertussen grondig dooreen geschud, en uit de JKA waren nieuwe stijlrichtingen ontstaan. De Brugse clubs van weleer bestonden niet meer.

Gelukkig werd hij warm onthaald in Karateclub Funakoshi Torhout o.l.v. Peter Degrande sensei.

Na het behalen van zijn 2e dangraad, en onder impuls van enkele karatefanaten (o.a.Eric Broos,Daniel Lautier sensei,…) besloot hij een nieuwe JKA club te starten in Brugge.

lautier
Lautier Sensei
Gneo Sensei
Gneo Sensei

Met de ondersteuning van Alain Vandewalle sensei en sensei Gneo (JKA Technisch Directeur van België), en samen met Filip Van Poucke sensei (die hij leerde kennen in Funakoshi Torhout) werden voorzichtig de eerste stappen gezet.

Erkend door JKA Vlaanderen startte de club op 7 oktober 2015 met een eerste training op woensdag van 20-22u.

op 01/12/2022 neemt sensei Andreas Gykiere de taak van voorzitter van de club over van sensei Filip Van Poucke.

facebookby feather